- Autor: blankag7
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 3 |
Droždí | 20 |
Sezamová semínka | 5 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 200 |
Dochucovadla:
200 g celozrnnej múky, 1/2 Kl rasce, štipka soli, 50 g lúpaných slnečnicových semienok, 5 g sezamových semienok, pol balíčka droždia, štipka cukru, voda
Energetická hodnota celkem: 4130 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 139,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 516 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 17.4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Všetky ingrediencie vsypene do nádoby, pridáme vlažnú vodu, cukor a droždie, keď kvások vykysne, zapracujeme vláčne cesto. Vyklopíme na plech, vytvoríme bochánok, prikryjeme utierkou a necháme pol hodiny podkysnúť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 stupňov. Keď je chlieb upečený, potrieme vodou a necháme pod utierkou vychladnúť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.